Επαφή

Εικόνα επαφής

Άλλες πληροφορίες

 H Xαρά Σκουλαρίκη είναι  Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.  Απέκτησε με άριστα τον Μεταπτυχιακό  της τίτλο στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή, πιστή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην υποστήριξη και μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, στην ενυδάτωση στους δρόμους αντοχής, στη μελέτη του καθυστερημένου μυικού πόνου και στην επίδραση και χειρισμό των φλεγμονωδών μηχανισμών και του οξειδωτικού στρες έπειτα από ασκησιογενή μυική βλάβη. 

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά πρωτόκολλα σχετικά με τη διαχείριση του στρες στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, την  αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας (COSI, 2011 και 2013) και την ενημέρωση παιδικής και εφηβικής ευρωστίας (ΕυΖΗΝ, 2013) 

Έχει συνεργαστεί με αθλητικές ομάδες και αθλητές υψηλού επιπέδου, κυρίως του χώρου των μεγάλων αποστάσεων, δρόμου, τριάθλου, ποδηλασίας και υπεραποστάσεων. Συνεργάζεται με την ποδηλατική ομάδα της ΑΕΚ με την οποία, πλέον, τρέχει και ως αθλήτρια. Η επαφή της με την ακαδημία της ομάδας της έχει στρέψει το ενδιαφέρον στην υποστήριξη των ακαδημιών των αθλητικών ομάδων και ειδικότερα στη σωστή θρέψη των παιδιών και των νεαρών αθλητών. 

Είναι Υπεύθυνη Διατροφής της ομάδας my athlete και μέλος της προπονητικής ομάδας της adidas που υποστηρίζει τα adidasOpenRun.  

Aρθρογραφεί συστηματικά στους γνωστότερους χώρους του αθλητισμού, δηλαδή το RunningNews.gr, FitnessPulse.gr και το Mbike. Διατηρεί τον ιστότοπο NutriNews.gr με τρέχοντα θέματα υγείας και διατροφής.  

Βασικότερο γνώρισμά της είναι η αγάπη της για τους δρόμους αντοχής όπου συμμετέχει ενεργά στα αγωνίσματα του Μαραθώνιου, της ποδηλασίας  και του Διάθλου Μεγάλης απόστασης ενώ ως Νεάνιδα υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Τριάθλου.  Είναι Διεθνής κριτής της ITU (International Triathlon Union) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια προπονητικής τριάθλου. 

Αν δεν συναντηθείτε στο δρόμο,  τρέχοντας ή ποδηλατώντας, θα τη βρείτε στο γραφείο της επί της Ίωνος Δραγούμη αριθμός 52, περιοχή Αθηνών.

Φόρμα επικοινωνίας

Επώνυμο(*)
Invalid Input

Όνομα(*)
Invalid Input

Φύλο(*)
Invalid Input

Κωδικός μέλους(*)
Invalid Input

Αγώνισμα(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input

Ερώτηση στον ειδικό(*)
Invalid Input

(*)

  Invalid Input