Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ FEELGOOD SPORTS ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ IRUN ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΤΟΥ RUNNING ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΤΤΙΚΑ RUN & FUN GRAND PRIX

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

“Το τρέξιμο  λειτουργεί άψογα στην ψυχή μας”

ΜΟΤΟ

“Τρέχουμε για να είμαστε υγιείς”

Ο πρόεδρος της Feelgood Sports Ανδρέα Καπώνης γνωρίζει πολλά από αθλητισμό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στον ακοντισμό. Η διοργάνωση που έχει αναλάβει και φέτος στο Attika Run & Fun 2018 ήρθε να “συνεργαστεί” άψογα με την υψηλή συμμετοχή στον πρώτο αγώνα του Αμαρουσίου και φυσικά με την όρεξη να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες.

Έχετε διοργανώσει με επιτυχία ήδη για τέσσερις χρονιές τα ΑΤΤΙΚΑ RUN&FUN σε σημαντικούς Δήμους της Αττικής και τώρα φτάσατε στην πέμπτη. Τι έχετε αποκομίσει από όλο αυτό μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα από τον κόσμο που συμμετείχε;

“Yπάρχει ένα πάθος, αγάπη για το τρέξιμο και για τη διάκριση, κάνοντας καλύτερους χρόνους. Μετέχουν με συνέπεια και πάνω απ' όλα αυτά συμβαίνουν με συνέπεια”.

Ποιο είναι το μήνυμα ως πρόεδρος της Feelgood Sports που θέλετε να δώσετε στον κόσμο και ειδικά στη νέα γενιά;

“Το μήνυμα είναι σαφές, ευεξία. Άλλωστε το όνομα του συλλόγου μας είναι Feelgood, που σημαίνει αυτό. Ότι τρέχω για να νιώσω εγώ καλά. Τρέχω για να είμαι υγιής. Να προσέχω τη διατροφή μου και τη συμπεριφορά μου. Ολα αυτά είναι πολύ σημαντικά”.

Ο 5ος ATTIKA RUN & FUN Grand Prix 2018 διοργανώνεται για καλό σκοπό. Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τους στόχους και τους σκοπούς του συγκεκριμένου αγώνα;

“Σε πρώτη φάση τρέχουμε για να καλυτερεύσουμε τον εαυτό μας. Aυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα και φυσικά αυτό που παίρνουμε απ' όλους τους αγώνες μας είναι ότι οι συμμετέχοντες προσπαθούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Και αν θέλετε να το θέσω πιο γενικά, να είναι κοινωνικά σωστοί”.

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από το ξεκίνημα του ATTIKA RUN στον 1ο αγώνα στο Μαρούσι; Διαπιστώσαμε ιδιαίτερο συντονισμό ειδικά στον τομέα της ασφάλειας...

“Πρώτα απ' όλα, όλοι οι αγώνες γίνονται με συνδιοργάνωση με τους δήμους. Είχαμε μία άψογη συνεργασία με τον δήμαρχο, τον κ. Πατούλη και τον πρόεδρο, τον κ. Πέππα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τροχαία Κηφισιάς, αλλά και τους 14 μοτοσυκλετιστές της V-Strom Greek Riders με τον κ. Μπακογιάννη επικεφαλής και γενικό συντονιστή της ομάδας ασφαλείας και γενικού σχεδιασμού της Feelgood Sports”.

Θεωρείτε ότι ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το τρέξιμο μπορεί να αποτελέσει μία διέξοδο για ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας εκτός από τα δεδομένα οφέλη στην υγεία;

“Αυτό είναι σίγουρο. Λειτουργει φοβερά στην ψυχή του ανθρώπου. Άλλωστε είναι πασίγνωστο επιστημονικά ότι αν τρέχεις οι ουσίες που υπάρχουν στον εγκέφαλο μας προκαλούν το αίσθημα της ευφορίας. Αρα νιώθεις υπέροχα. Αυτό το βλέπεις κάθε μέρα σε όλον τον κόσμο. Μην ξεχνάμε σε όλο τον πλανήτη τρέχουν 150.000.000 άτομα. Αυτό κάτι σημαίνει”.

Μέχρι στιγμής η Feelgood Sports έχει διοργανώσει αγώνες που κάνουν τη διαφορά, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Πείτε μας δύο λόγια για τους υπόλοιπους αγώνες που αναμένεται να γίνουν. Τι καινούριο να περιμένουν αυτοί που θα συμμετέχουν;

“Εμείς έχουμε ένα στάνταρ. Ελάτε να τρέξετε σε ασφαλές περιβάλλον, με άψογη χρονομέτρηση και βέβαια με την στήριξη των χορηγών μας, του Βίκου, της Dole, της Amstel Free και άλλων πολλών, το τελικό αποτέλεσμα είναι άρτιο”.

Συναντήσατε δυσκολίες μέχρι στιγμής στη διοργάνωση των αγώνων και αν ναι πως καταφέρατε να τις ξεπεράσετε;

“Πάντα η δυσκολία είναι ότι σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να οργανωθεί και να στηθεί ένα σύστημα μέσα σε 1 ώρα. Να μοιραστούν αριθμοί, τσιπ, αντένες, να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνθρωποι. Αν δεν έχεις πρόβλεψη σε όλα και αν δεν έχει το έχεις μελετήσει τουλάχιστον 15 μέρες πριν τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς διαθέτουμε μία οργάνωση 14 ατόμων που κάνουν άριστη δουλειά”.

 Τι θεωρείτε ότι λείπει από τους αγώνες που διοργανώνονται στην χώρα μας σε σχέση με αυτούς στο εξωτερικό;

“'Ολα έρχονται από το εξωτερικό. Θεωρώ, όμως, ότι ο Μαραθώνιος είναι εξαρετικός αγώνας σε επίπεδο διεθνές. Εχουμε πολλά να μάθουμε. Στη χώρα μας υπάρχουν πολλά “μαγαζάκια” και κάθε πικραμένος διοργανώνει αγώνες. Κάνουν αγώνες εις μνήμη κάποιου Αγίου, ή ορισμένων πεσόντων της Αντίστασης. Αυτό είναι διάσπαση. Κουράζει τους δρομείς. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να τρέχει σε 3 αγώνες την εβδομάδα”.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση